یکی از شادترین نقاط روی کره زمین در وسط اقیانوس آرام قرار دارد. وانواتو کشوری است که بیش از ۸۰ جزیره را در فاصله نزدیک به ۲۰۰۰ کیلومتر از شرق استرالیا در بر میگیرد. این کشور براساس شاخص سرانه شادی در میان چهار کشور شاد جهان و به عنوان ناشناخته ترین آن ها معرفی شده است.
وجود اینکه این مجمعالجزایر اقیانوس آرام در معرض بلایای طبیعی بسیاری قرار دارد، ولی ترکیب منحصر به فرد پایداری اکوسیستم و سنت، آن را به یکی از شادترین نقاط جهان تبدیل کرده است. رتبهبندیها؛ رفاه یک کشور، امید به زندگی و سطوح نابرابری را همراه با ردپای اکولوژیک ( تأثیر فرد یا انسان بر محیط زیست) آن به عنوان شاخص های شادی در نظر میگیرند.
ز زمان استقلال این کشور از حکومت مشترک فرانسه و انگلیس در سال ۱۹۸۰، تمام زمینهای وانواتو به جمعیت بومی این کشور تعلق دارد و نمی توان آنها را به خارجیها واگذار کرد. یک بررسی در سال ۲۰۱۱ توسط اداره آمار ملی وانوآتو (VNSO) نشان داده است که مردمی که به زمین دسترسی دارند، بطور متوسط از مردمی که به زمین دسترسی ندارند، شادتر هستند.حدود سه چهارم از جمعیت ۲۹۸،۰۰۰ نفری این کشور در مناطق روستایی زندگی میکنند و اکثر اهالی جزیره به زمینهایی دسترسی دارند که هم محل زندگی آنها است و هم در آن به کار میپردازند و زندگی خود را تامین میکنند. همچنین کالاهایی مانند گوشت، سیب زمینی و کاوا (نوعی گیاه فلفلی که گاهی اوقات برای رفع استرس و اضطراب استفاده میشود) به راحتی در دسترس هستند و بدون پول در وانواتو تبادل میشوند.
دلیل دیگر شادی، ارتباط قوی جزیره نشینان با سنتهایشان و همچنین مناظر متنوع مجمعالجزایر است که از کوههای سنگی تا صخرههای مرجانی را در بر میگیرد. در این کشور حدود 139 زبان بومی وجود دارد که وانواتو در همه آنها به معنی «سرزمین ما برای همیشه» است. با وجود این شاد بودن، کشور هنوز با چالشهایی مواجه است. وانواتو که در حلقه آتش اقیانوس آرام واقع شده است به شدت در برابر بلایای طبیعی آسیبپذیر است و در سالهای اخیر این جزایر با افزایش سطح آب دریا و تغییر در الگوهای آب و هوایی تهدید شدهاند
در واقع، براساس گزارش ۲۰۱۴ دانشگاه سازمان ملل، مجمعالجزایر وانواتو به عنوان پرخطرترین کشور جهان برای خطرات طبیعی در نظر گرفته میشود. در سال ۲۰۱۵ طوفان پم این جزایر را زیر و رو کرد و باعث خسارت گسترده و بیخانمان شدن ۷۵،۰۰۰ نفر شد. اما علیرغم همه خرابیها، ساکنان به سرعت شروع به بازسازی روستاها کردند که این موضوع نشاندهنده قدرت و مقاوت آن ها در برابر آسیب های طبیعی است.
.
.
.
منبع : وبسایت لست سکند